Några av mina bästa tips för att bli ett secondhand proffs!

 Jag har handlat secondhand i SÅ många år, och me det samlat på mig en hel del bra tips; här nedan listar jag några av grundstenarna jag utgår ifrån när jag shoppar till min egen secondhand garderob. 

 

Material

 - Se till att du alltid letar upp den lilla materialappen i varje plagg. Den ger dig information kring vad plagget är gjort av, hur du ska sköta om det och ger en indikation på hur väl plagget kommer fortsätta hålla/få patina och kunna fortsätta användas av di gi år framåt. Du kommer också lära dig vilka material du gillar, hur dem faller och fungerar. Desto mer du håller koll på alla olika material som finns i plagg och accessoarer desto mer kommer du lära dig - och få förståelse för vilka material du gillar mest och vilka du vill ha mer av i din garderob 

Märken 

Du har säkert ett par favoirt märken eller butiker där du gillar stilen och utförandet på plaggen, men glöm inte att alltid hålla utkik efter nya namn och dyker dem upp på flera plagg du har span på, lägg dem på minnet! 

Nya märken/butiker du upptäcker kommer också kunna ge dig mer inspiration kring outfits, stilar och plagg du vill se mer av i garderoben. 

Hämta inspiration från märken du gillar, för det kommer guida dig i riktiningen mot vilken stil du gillar och vilka plagg du behhöver komplettera garderoben med- och det ger din Fyndlista konkreta och bra plagg att spana efter. 

Fyndlista 

Vad saknar du i garderoben när du ska klä på dig? Vilka hål har du? har du hittat inspirationsbilder där samma typ av plagg finns med men saknas i din garderob?  Har du för få jeans? Inte rätt kjolar? Tshirts som sitter som du vill? Jag har en fyndlista i anteckningar på min telefon jag konstant fyller på. Både med basplagg jag inser att jag saknar tex. i säsongskifte när man går från shorts till långbyxa som exempel. Men också med saker jag suktar efter och sånt jag vet att jag redan idag använder mycket, passar min stil och som jag trivs i. 

Tex står vita skjortor alltid på min lista och det är något jag alltid spanar efter secondhand. Likadant med kavajer och långa kjolar. Plagg jag använder ofta, känner mig fin i och som verkligen passar in i min stil. 

  

Randig tröja strl M, Neo Noir fuskinn skjorta M, Qquiltad jacka XL (Produktlänka om du klickar på bilderna)

Våga strunta i storlek!

 Det här tycker många, och jag med! är jobbigt och känsligt. Man identiferar sig så mycket med en storlek. Och det är läskigt och obekvämt att våga handla utanför den.

MEN det finns lika många märken som utföranden på plagg och storlek 34 kan i vissa märken/modeller passa lika bra på en 38/40. 

Har materialet stretch kan man ofta gå upp en storlek, är plagg oversize från början kan man också ofta passa i plagget från tex S upp till L. 

PROVA! plagg ser alltid så annorlunda ut på än hängades på en galge. har du inte mjölighet att prova - be om mått! Jag mäter, provar och skickar gärna kompletterande bilder om du är osäker. 

Håll utkik ofta - därför bra med lista 

En grundregel till riktigt bra secondhandfyndande? Spana ofta! Desto mer du spanar, desto större är såklart chansen att hitta ett fynd men du kommer också samla på dig erfarenheter och nya tips på plagg du vill ha, stilar du gillar och märken du tycker om. 

Står det på listan, haffa direkt! 

I secondhandvärlden gäller det ju att vara först till kvarn för att haffa varan. SÅ många gånget har jag tvekat för att jag kanske tyckt det varait några kronor för dyrt eller just i stunden släppt plagget - för att vakna upp dageen efter, fortfarande tänka på det och hoppas det finns kvar. 

Här är Fyndlistan din bästa vän - finns det på din lista i något uförande; HAFFA DIREKT!

  

Fuskinnbyxa stl 40, Skir Blus stl M, Körsbärs sweatshirt strl M (Produktlänka om du klickar på bilderna)

 

Med Tilly & Treasure har jag gjort en del av jobbet åt dig. Jag väljer in plagg i webbutiken som är moderna, har något unikt och i bra material, form och skick. Sen har jag delat upp alla plagg i olika kategorier på hemsidan och försöker alltid vara noga med material, ofta stylingtips och skick i beskrivningarna (fråga annars!) allt för att göra det enkelt för dig att hitta fynd som passar i din garderob och som får leva vidare med din stil. 

På Torsdagar har vi LIVESHOPPING på instagram @tillyandtreasure där jag visar & provar plagg & accessoarer och ger tips kring styling. 

Varje vecka släpps nya fynd i webbutiken Tillyandtreasure.se - kika in och spana efter ditt nästa fynd!

 

Prickig klänning Norr strl S, Jeansjacka/klänning strl XL, Genomskinlig väska (Produktlänkar om du klickar på varje bild)

Fler tips, mina bästa secondhandfynd och outfitinspiration kommer i kommande blogginlägg. Puss! 

 

 

 

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Utvalda Fynd