MINA BÄSTA TIPS FÖR ATT HANDLA SECONDHAND ONLINE

Det finns ju en uppsjö av plagg, prylar och saker att handla Secondhand - på massor av olika sätt Online idag. Men HUR hittar man egentligen det man vill ha? 

Här delar jag mina bästa tips för att hur du hittar och fyndar saker du faktiskt vill ha, behöver och kommer använda! 

1. FYNDLISTA. 

Om du inte vet VAD du vill ha, kommer du inte hitta det. Du behöver ha en grundkoll i garderoben (eller hemmet) för att hitta just vad du behöver. 

Inför varje säsong - eller när jag blir inspirerad (tex på Pinterest) uppdaterar jag min FYNDLISTA. Det är ett notisdokument i min telefon. 

När jag scrollar online börjar jag att söka efter det jag är ute efter - tänk också på att har du sökt efter särskilda saker/märken/modeller tillräckligt många gånger kommer algoritmerna också börja känna dig och hjälpa dig på vägen - särskilt när du handlar online! 

   

PU höga chelsea boots, strl 41 / PU joggingbyxa strl M / Overshirt storlek M

2. STRUNTA I STORLEK

Jag filtrerar sällan på storlek - det är för lätt att missa något då! Och skulle jag lägga in filter för storlek anger jag alltid en storlek upp och en storlek ned från vad jag "vanligtvis" har. 

Jag älskar Oversize plagg, MEN och det här är största anledningen - det finns lika många storlekar som det finns tillverkare och det är inte alltid säkert att just "din" storlek är den storleken som passar eller sitter som du vill. 

Och våga därför, även om jag vet att det kan vara svårt, se bortom siffror eller storlekmärkning. Jag har hittat SÅ många plagg jag i mitt huvud tänker är för stora eller för små som är bland mina topp 10 favoriter i garderoben. 

Här får man ta hjälp av referensbilder, mått och ibland faktiskt chansa om det är något du verkligen är ute efter!

  

Vit lång skjorta m puffärm S / Grafiskt set M-L / Quiltad Jacka XL

3. OFTA

Ska man fynda, behöver man kika OFTA. Minst varje vecka. Sen är ju det också en personlig hobby jag har så för mig blir det enkelt. Men desto oftare du är ute och spanar - desto större är chansen att det där fyndet dyker upp och du kan klicka hem det. 

Många webbutiken, uppdaterar dagligen med nya produkter. Utvalda secondhan butiker online ( som Tilly & Treasure) uppdaterar ofta 1-2 gånger i veckan och delar ofta nyheter i stories/händelser på instagram och är man snabb kan man haffa plagg innan dem ens kommit ut i webbutiken! 

 

4. LÅT OSS SPANA ÅT DIG

Många mindre secondhandbutiker, likt min egen, tar mer än gärna emot önskemål om plagg du är ute efter - på så sätt kan vi tipsa dig innan vi processar plagger ut i webbutiken och på så sätt hålla koll ÅT dig!

MAILA TILL tilly@tillyandtreasure.se eller skicka DM på instagram!

5. MÄRKEN 

Jag söker oftare på dem märken jag gillar än den storlek jag tror jag vill ha. Dels vet jag att jag då får upp saker jag gillar designen och kvaliten på och dels kan jag också många gånger få ny inspiration till outfits eller ideer jag vill lägga till på min Fyndlista. Ibland kan man också få förslag på liknande märken och på så sätt hitta nya favoriter!

 Mina personliga favoriter; Acne, Rodebjer, COS, Arket, Neo Noir, OBJECT, Y.A.S, Filippa K 

  

Y.A.S väst / OBJECT pile jacka / COS satinklänning

6. MATERIAL

Söker jag inte på märken , kikar jag efter material. Bomull, Ull, silke, viskos tex är material jag vill ha nära huden för dem är  mjuka och andas, samt har en tendens att hålla formen och färg bättre över tid - om man tar handom dem på rätt sätt. 

 

Tilly & Treasure - Utvald Secondhand i Webbutik 

Nyheter & LIVESHOPPING instagram - Varje Vecka!

 

 

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Utvalda Fynd