Så passar DU i allt!

Jag får ofta höra från kunder och i DM; Du passar ju i ALLT!

och det gör mig ju såklart jätteglad, mensåklart passa varken jag eller någon i allt. 

Jag har lärt mig hur jag ska styla plagg, VAD jag gillar, vilka färger och modeller jag föredrar och stylar helt enkelt alla plagg jag bär efter MIN egen preferens och stil. Låter det svårt?  Jag ska lista några exempel som du förhoppningsvis kan applicera på DIN garderob och när du econdhandshoppar som kan ge dig en garderob där du också passar i allt. 

1. VAD GILLAR DU? HIttar din STIL. Jag gillar väldigt avskalade, stilrena plagg. Och gillar inte mönster eller volanger tex. Tråkigt tycker många - perfekt för mig tänker jag, då jag utifrån det skapat min basgarderob som är enkel att matcha. 

Oavsett om du älskar knalliga färger, mönster, stora volanger eller avskalad minimalism - ÄG det. Du kommer garanterat känna dig mer hemma i plagg du gillar och bara därför passa ännu bättre i dem! 

  

2. VÅGA SÄGA HEJDÅ TILL ÄLSKLINGAR

För att hitta sin stil som ovan, får man såklart testa sig fram. Både en och två gånger för att förstå vad man gillar tills man hittar magin; något man både gillar och känner sig bekväm i.

Därför hänger det garanterat ett par felköp i garderoben, plagg du älskar men inte använder för att dem inte är rätt för dig. VÅGA gör dig av med dem. Du blir garanterat bara irriterad när du ser att dem fortfarande bara hänger kvar i garderoben. Skänk dem vidare eller sälj dem via en secondhandfirma (till exempel Tilly & Treasure) på kommission och förhoppningsvis får du en slant tillbaka att investera i något annat till din garderob. 

 

3. DIN FORM. Jag har tex breda axlar, breda höfter och får därför en ganska "boxig" kroppsform om jag inte tar tillvara på min midja. Därför stylar jag ofta mina plagg så att midja på något vis syns för att annars känner jag mig bara fyrkantig.

TEX tycker jag det är URSNYGGT att ha shorts och en stor oversize T-Shirt över (något en av mina närmsta vänner rockar ofta och  mycket och är pangsnygg i) men på mig blir det aldeless för boxigt och stort. Men jag gillar ju också oversize och har det ofta; men då stylar jag det annorlunda. Istället för Oversize tshirt kör jag en oversize skjorta som har ett annat fall än en stor Tshirt, det ger mig en annan form och funkar bäst, för mig, när det kommer till oversize looken. Eller så har jag en tight topp närmast kroppen och en stor boxig skjorta utanpå. 

Här spelar jag efter MINA regler för min kroppsform. Det gör att jag känner mig ännu mer bekväm och har enklare att hitta plagg jag älskar. 

    

4. FÄRG: Jag återkommer till färg, men faktur är att du INTE KOMMER använda plagg i en färg du inte gillar. Kanske älskar du grönt på andra eller i inredning men när du har det på dig känns det helt enkelt inte rätt. 

Bygg basgarderoben i dem färgerna du alltid sträcker dig efter när du ska klä dig och som du tycker bäst om att bära. 

Får du till den basen är det mycket enklare att också plocka in mönster eller färger som ett komplement i vissa outfits. 

   

 

Så, börja med ovan 4 punkter och få bättre koll på din egen garderob och vad du gillar, redan idag <3

 

Under hela juli släpper vi nyheter i webbutiken:

5/7 - MÖNSTRAT
12/7 - VITT & SILKE
19/7 - DENIM & BLÅTT
26/7 - SOMMARSVART & BACK TO SCHOOL 
TILLYANDTREASURE.se - Utvald secondhand i webbutik & butik 
Tillbaka till blogg

1 kommentar

Tack för fina tips!

Anette Lindholm Saxin

Lämna en kommentar

Utvalda Fynd