Min Secondhandvärld - blogg

 

Låt 2024 bli ditt bästa garderobsår!

Minst en gång i månaden uppdaterar vi med stiltips, fyndtips och visar upp godbitar i vårt utvalda secondhand sortiment - vad roligt att du följer med och vill utveckla ditt secondhand fyndande!

BASGARDEROBEN 

Något jag återkommande pratar och tjatar om är basgarderoben. För att kunna utveckla din stil eller garderob överhuvudtaget behöver du sätta basen i steg 1. 

Vad är då en basgarderob? 

  • Bekväm (mycket viktigt, tänk att du ska kunna ha plagget varje dag)
  • Enfärgat. Tråkigt kan tyckas - men en enfärgad bas gör det enklare för dig att kunna plocka in den färg, struktur och mönster du gillar och samtidigt ha en garderob som fungerar tillsammans 
  • Kvalite; du fyndar med fördel tex. kostymbyxor i ull eller ullmix/skjortor o bomull/siden eller tshirt i modal/viscos/bomull till en snygg peng seconhand. Plaggen behöver ha kvalite och bra material för att tålas att användas om, och om igen. 

UTNYTTJA HELA DIN GARDEROB 

  • Det är lätt att låta festplaggen, plaggend u betalat dyrt för eller dem plagg som kanske inte anses som vardagsplagg bli hängade i garderoben till det där särskila tillfället. NEJ NE NEJ! - plocka fram dem, Låt inte dina älsklingsplagg förbi hängade i garderoben större delen av året. Styla dem med dina basplagg för att tona ned looken och har du en bra bas kommer det vara enklare att matcha med dina festligare eller mer unika plagg. 

HA EN FYNDLISTA

Minst en gång i veckan när jag klär mig tänker jag "åh jag önskar jag hade en xxxx" i garderoben. Då skriver jag upp dem på min fyndlista i telefonen. 

  • Skriv upp och skriv ned dem plaggen - nästa gågn du är på fyndjakt eller scrollar runt online vet du exakt vad du är ute efter och ökar dina chanser att fynda dem secondhand.

Min fyndlista ser ut såhär och den klockade fuskinn kjolen hittade jag precis innan jul - sån härlig känsla när man får bocka av något på sin lista - och kjolen har blivit använd varje vecka!

 

Vill du ha hjälp att hitta plagg, basplagg eller något särkilt secondhand - jag hjälper dig gärna leta, spana och ger förslag på plagg du är ute efter - skicka ett mail eller DM på instagram där du berättar lite om vad du söker, så fyndar vi tillsammans!

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Utvalda Fynd